МОЗ має намір перенести Тернопільську область у «зелену» зону карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ має намір перенести Тернопільську область у «зелену» зону карантину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Тернопільська область може знову потрапити у «зелену» зону карантину — в регіоні фіксують покращення ситуації з коронавірусом. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

За його словами, Тернопільська область чотири дні відповідає індикаторам і може бути переведена у «зелену» карантинну зону.

В той же час Рівненська та Харківська області перевищують показники, необхідні для «зеленої» зони — вже 9 і 6 днів поспіль відповідно.

За даними урядової мапи України з поділом на карантинні зони, Тернопіль віднесений до «червоної» зони, а місто Бережани — до «помаранчевої».

Мер Тернополя Сергій Надал в інтерв’ю «Громадському» розповів, що вважає віднесення міста до «червоної» зони «нелогічним та необґрунтованим». Відносно високий рівень захворюваності у місті Надал повʼязує з утричі більшою кількістю тестувань, ніж встановлена межа для «червоної» зони.

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування для червоної зони — 11 і вище. В нас він 11,1, аж раптом на 0,1 більше. І це лише тому, що ми втричі більше тестуємо, швидко й оперативно виявляємо і лікуємо. В Тернополі сьогодні реально хворих 593 людини. З них у лікарні лише 43, решта в легкій формі лікуються дома. Тобто їхня логіка змушує мене робити менше тестів», — заявив Надал.