Адмінпротокол від НАЗК: нардеп Потураєв заявив, що сам повідомив про правопорушення, і поскаржився на «технічну помилку»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Адмінпротокол від НАЗК: нардеп Потураєв заявив, що сам повідомив про правопорушення, і поскаржився на «технічну помилку»

Євген Карєв / «Бабель»

Нардеп від «Слуги народу» Микита Потураєв заявив, що сам повідомив НАЗК, що невчасно подав дані про суттєві майнові зміни.

Про це він розповів у коментарі Hromadske.

За словами нардепа, він у березні 2020 року придбав «старий, недорогий» автомобіль з Америки. Однак Потураєв думав, що оскільки продовжили термін подання декларацій за минулий рік, то це поширюється і на повідомлення про суттєві майнові зміни.

«Хоча ця машина зовсім не нова і не дорога, але за законом я маю про неї повідомити. Тому я про неї повідомив тільки тоді, коли я вже подавав декларацію за 2019 рік, і вже у НАЗК пояснював, чому припустився такої помилки», — зазначив він.

За його словами, тепер цей протокол піде до суду, а на нього очікує або мінімальне покарання, або взагалі жодного, тому що він сам повідомив про порушення і не хотів «нікого вводити в оману».

Також Потураєв поскаржився і на технічну помилку — начебто додаток про зміни у майновому стані не працював із браузером Safari від Apple.

  • Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол на народного депутата від «Слуги народу» Микиту Потураєва через несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
  • 6 липня Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевіряти спосіб життя чиновників і депутатів на відповідність їхнім деклараціям.