Провідникам «Укрзалізниці» дозволять користуватися газовими балончиками. Розглядали й варіант із шокерами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Працівникам «Укрзалізниці» дозволять користуватися газовими балончиками для захисту. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі «Громадського радіо».

Глава відомства зазначив, що також розглядали варіант шокерів, але ними дозволено користувалися лише поліцейським. Тому обрали варіант з газовими балончиками, бо це краще, «ніж не використовувати нічого взагалі».

«Стосовно спецзасобів, я ініціював це питання. Я вважаю, що необхідно там мати хоча б газові балончики. Розглядався такий варіант, як шокери, він обговорювався доволі активно, але не можуть працівники «Укрзалізниці» ними користуватись, бо такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським», — розповів Криклій.

  • «Укрзалізниця» звільнить працівників, які «зайцем» впустили до потяга «Київ — Маріуполь» чоловіка, який побив і намагався зґвалтувати пасажирку.
  • «Укрзалізниця» відновлює п’ятиденний робочий тиждень на підприємстві. Наразі на цей режим роботи перейдуть лише працівники, яким залишається три і менше років до пенсії, а також батьки-одинаки, які виховують неповнолітніх дітей. Також «Укрзалізниця» відновлює і всі соціальні виплати співробітникам.