Місія ВООЗ завершила роботу в Китаї. Вона встановлювала походження коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Місія Всесвітньої організації охорони здоровʼя із встановлення походження коронавірусу завершила свою роботу в Китаї. Експертна група ВООЗ, зокрема, перевіряла теорію штучного походження COVID-19 (створення в лабораторії).

Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

«Експертна група ВООЗ, яка вирушила до Китаю, станом на зараз завершила свою місію, підготувавши підґрунтя для подальшої спільної роботи із встановлення походження вірусу [...]. Епідеміологічні дослідження почнуться в Ухані, буде встановлене потенційне джерело інфекції на ранніх етапах», — сказав Гебреєсус.

За його словами, експерти ВООЗ спільно з китайськими розробили програму роботи міжнародної групи, до якої увійдуть провідні вчені і дослідники з Китаю та всього світу. Очолювати групу буде ВООЗ. Результати роботи групи стануть основою для подальших довгострокових досліджень.

  • Вважається, що новий коронавірус зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань в кінці 2019 року. Багато вчених і спецслужби країн, в тому числі США, вважають походження COVID-19 природнім. Президент Дональд Трамп при цьому говорив, що вірус був вирощений в китайській лабораторії. Подібні теорії популярні в певних політичних і псевдонаукових колах. Китай версію спростовує.