Трамп вже відмовився від ідеї переносити вибори

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Трамп вже відмовився від ідеї переносити вибори

Jackie Ramirez / Pixabay

Президент США Дональд Трамп заявив, що не хоче змінювати дату виборів, але він схвильований через голосування поштою. Про це повідомляє Reuters.

«Чи хочу я побачити зміну дати? Ні, але я не хочу бачити нечесні вибори. Я не хочу відкладати. Я хочу провести вибори [в листопаді]. Але я також не хочу чекати три місяці [результатів], а потім зʼясувати, що всі [відправлені поштою] бюлетені зникли, і вибори нічого не варті», — заявив він.

При цьому Трамп зазначив, що, як і раніше, стурбований тим, що мільйони бюлетенів для голосування поштою можуть викликати проблеми.

За його словами, результати виборів через голосування поштою можуть стати відомі лише через «тиждень, чи місяць, або навіть роки».

  • Президент США Дональд Трамп запропонував відкласти президентські вибори в США, які мають відбутися 3 листопада 2020 року. Пропозицію він повʼязав з пандемією коронавірусу, заявивши, що американці повинні голосувати «безпечно і за правилами». Пропозиція Трампа відкласти вибори — це серйозна заява. Вибори президента ніколи не переносилися за всю історію країни і завжди проводилися в листопаді.
  • Перед цим The Economist повідомляв, що шанси колишнього віцепрезидента США Джо Байдена перемогти на майбутніх президентських виборах Трампа перевищують 90%.