Трамп запропонував відкласти вибори в США, пославшись на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава США Дональд Трамп запропонував відкласти президентські вибори у США, які повинні пройти 3 листопада 2020 року. Пропозицію Трамп повʼязав із пандемією коронавірусу, заявивши, що американці повинні голосувати «безпечно і за правилами».

У своєму Twitter Трамп написав, що проти голосування поштою (окремі штати раніше спростили процедуру), тому що це може призвести до фальсифікацій.

«При загальному голосуванні поштою (не голосування за відкріпним посвідченням, що добре) у 2020 році будуть найбільш неточні та шахрайські вибори в історії. Це буде величезним конфузом для США. Може, відкласти вибори, поки люди не зможуть голосувати як слід, спокійно і безпечно?» — написав Трамп.

Раніше Трамп неодноразово виступав проти голосування поштою. Він говорив, що демократи скористаються цим і шахраюватимуть. Соцмережа Twitter раніше помітила два твіти Трампа про ненадійність голосування поштою як такі, що містять недостовірну інформацію. Президент після цього звинуватив соцмережу у втручанні в президентські вибори.

Пропозиція Трампа відкласти вибори — це серйозна заява. Вибори президента ніколи не переносилися за всю історію країни і завжди проводилися в листопаді.