В Атлантичному океані сформувався новий шторм «Ісаіас». Він вже зачепив Пуерто-Ріко та рухається до США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Атлантичному океані сформувався новий тропічний шторм, що отримав назву «Ісаіас». Він вже прийшов у Карибське море, дістався Пуерто-Ріко та рухається в бік штату Флорида, погрожуючи також Кубі та Домініканській Республіці.

Про це повідомляють CNN і Національний центр спостереження за ураганами (NHC).

National Hurricane Center (NHC)

Ураган рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю близько 8,7 м/с. Усередині урагану швидкість вітру сягає 23 м/с. При цьому є всі шанси, що «Ісаіас» перетвориться на ураган (якщо швидкість вітру досягне 33 м/с).

Губернатор Пуерто-Ріко ввів надзвичайний стан, привів Нацгвардію у посилений режим служби, а берегова охорона попередила людей про ризик затоплення прибережних зон.

Метеорологи і фахівці прогнозують, що шторм може дістатися також штатів Джорджія, Північна Кароліна та Південна Кароліна.

Зазначається, що цей тропічний шторм утворився раніше запланованого часу. Його чекали в середині серпня. Цього літнього сезону штормів може бути більше ніж зазвичай.

  • Раніше повідомлялося, що сезон атлантичних ураганів у 2020 році почався раніше, ніж очікували. Він буде суворішим, ніж звичайно. Крім того, цього літа територія, яку зачіпає негода, розширилася далі на північ.
  • 26 липня на штат Техас обрушився шторм «Ханна». Він повалив частину прикордонної стіни на кордоні з Мексикою, яка є символом передвиборчої програми президента Дональда Трампа.
  • Дональд Трамп розглядав варіант «продажу» Пуерто-Ріко після того, як ураган «Марія» зруйнував острів у 2017 році. Трамп не хотів витрачати гроші на відновлення.