Білл Гейтс назвав тести на коронавірус «марною тратою часу», адже треба довго чекати на результат

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Білл Гейтс назвав тести на коронавірус «марною тратою часу», адже треба довго чекати на результат

Jamie McCarthy / Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation

Колишній генеральний директор і засновник Microsoft Білл Гейтс засудив тестування на коронавірус у США, заявивши, що більшість тестів — «марна трата часу», тому що результати йдуть занадто довго. Про це повідомляє CNN.

Гейтс вважає, що людям потрібно швидше отримувати результати, аби вони могли «змінити свою поведінку, щоб не заражати інших людей».

«Це тестування — марна трата часу. Божевілля платити за результати тесту, які треба чекати понад три дні або навіть тиждень», — додав він.

Помічник міністра охорони здоровʼя Міністерства охорони здоровʼя і соціальних служб США Бретт Жироар згоден з Гейтсом у тому, що тестування необхідно поліпшити.

«Ми ніколи не будемо задоволені тестуванням, допоки не отримаємо термін у 24 години», — сказав він.

Також експерти повідомляють, що часові рамки тесту заважають вчасно вжити заходів, аби вірус не поширювався.

Раніше фонд Білла і Мелінди Гейтс пообіцяв протягом п’яти років направити $1,6 млрд на вакцинацію дітей у найбідніших країнах світу. Ще $100 млн фонд виділить на поширення вакцини від коронавірусу, коли вона буде розроблена.

  • Конспірологічна теорія про те, що Білл Гейтс нібито повʼязаний з пандемією коронавірусу, почала поширюватися в інтернеті в січні. Її прихильники вірять, що Гейтс хоче чипувати людей, щоб контролювати чисельність населення планети. За даними опитування Yahoo News, у це вірять 28% американців.
  • Сам же Гейтс спростував цю теорію і заявив, що його турбує існування таких божевільних ідей.