У столиці Йорданії шаурмою отруїлися майже тисяча людей. Померла дитина, а власників закладу заарештували

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці Йорданії Аммані майже тисяча людей отруїлися шаурмою в одному з місцевих закладів у районі Ейн-Баша, який продавав страву за акцією.

Як повідомляє BBC, з отруєнням госпіталізовані 826 осіб, і це лише ті, які звернулися за допомогою до лікарів. Від отруєння померла 5-річна дитина.

У лікарні люди почали звертатися ще 26 липня. Вже 28 липня госпіталізували близько 400 осіб, наступного дня ще близько 300.

У закладі провели перевірку, яка показала, що охолоджуючий блок на кухні не працював, тому мʼясо та соус могли зіпсуватися. Також зʼясувалося, що шаурму готували в умовах антисанітарії.

Міністр охорони здоровʼя Саад Джабер заявив, що станом на сьогодні стан більшості госпіталізованих у нормі, у реанімації перебувають чотири особи. За його словами, хлопчика не змогли врятувати через супутні хвороби — він страждав від серцевої недостатності.

Заклад в Ейн-Баша закрито. Перевірка і розслідування тривають. Власників і працівників закладу притягнуть до відповідальності — вони заарештовані.