У Києві перевірять усі кіоски, що продають шаурму. Причиною стало масове отруєння студентів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Києві перевірять усі кіоски, які продають шаурму, через нещодавнє отруєння студентів. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Києва.

У столиці створять робочі групи, до яких увійдуть спеціалісти Держпродспоживслужби, Київського лабораторного центру МОЗ та співробітники Національної поліції. Вони збиратимуть інформацію про МАФи, що продають шаурму в Києві.

Інспектори Держпродспоживслужби перевірили кіоск із шаурмою за адресою Борщагівська, 128. Саме у цій точці купували шаурму студенти, яких днями госпіталізували через отруєння.

«Під час здійснення позапланового заходу (інспектування) відібрано 5 зразків харчових продуктів, 20 змивів із обʼєктів навколишнього середовища, 1 працівник бактеріологічно обстежений на наявність ентеропатогенної кишкової мікрофлори. Лабораторні дослідження тривають. За результатами проведеного позапланового заходу (інспектування) прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та /або обігу харчових продуктів субʼєктом господарювання, який проваджує господарську діяльність у ятці за вищевказаною адресою», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ТСН із посиланням на представника столичної поліції, в більшості кіосків, де харчувалися та отруїлися студенти, дозвільних документів на діяльність не було, а у працівників відсутні медичні книжки.

«Усі заходи проведені, прийнято рішення про призупинення діяльності. Виявлено порушення: недотримання температурного режиму, технологічного режиму приготування цього продукту», — розповів начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.