Уперше за девʼять років лідером з продажу смартфонів стала не Samsung і не Apple. Це китайська компанія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уперше за девʼять років лідером з продажу смартфонів стала не Samsung і не Apple. Це китайська компанія

Pixabay

Китайський виробник смартфонів і телекомунікаційного обладнання Huawei вперше став лідером з продажу смартфонів у світі.

Про це повідомляє аналітична компанія Canalys.

Другий квартал поточного року став першим за девʼять років, коли на ринку лідирувала не Samsung і не Apple. Huawei постачила 55,8 млн пристроїв, що на 5% нижче, ніж у попередньому році. Але Samsung постачила 53,7 мільйона смартфонів, що на 30% менше, ніж у другому кварталі 2019 року.

При цьому Huawei все ще перебуває під санкціями США, через що закордонні поставки впали на 27% у другому кварталі. Але зростання компанії забезпечив внутрішній ринок Китаю, де Huawei збільшила поставки на 8%, і тепер Huawei продає понад 70% своїх смартфонів на материковому Китаї.

«Якби не COVID-19, цього б не сталося. Huawei повною мірою скористалася економічним підйомом у Китаї, щоб відродити свій бізнес з продажу смартфонів. Samsung має дуже невелику присутність в Китаї з часткою ринку менш як 1%, і його основні ринки, такі як Бразилія, Індія, США і Європа, «розорені» спалахами і запровадженими обмеженнями», — сказав старший аналітик Canalys Бен Стентон.

  • Уряд Великої Британії повністю видалить обладнання Huawei з 5G-мереж до 2027 року.
  • На початку 2019 року Міністерство юстиції США звинуватило Huawei в промисловому шпигунстві. В американському уряді вважають, що техніка Huawei надає китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв. Компанія звинувачення заперечує.
  • 17 травня 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону використовувати обладнання Huawei на території країни. Заборона набула чинності 13 серпня.
  • Після підписання відповідного указу президентом Міністерство торгівлі США внесло Huawei та повʼязаних з нею юридичних осіб у свій «чорний список» через загрозу для нацбезпеки.
  • Після цього від співпраці з Huawei почали масово відмовлятися американські компанії. У травні 2020 року Трамп продовжив санкції проти Huawei ще на рік.