У МАУ відзвітували про збитки від коронакризи: втратили $60 мільйонів, звільнили 900 працівників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У МАУ відзвітували про збитки від коронакризи: втратили $60 мільйонів, звільнили 900 працівників

Facebook / Fly UIA

В авіакомпанії МАУ розповіли, що через карантин і коронавірус вони зазнали збитків на суму в$60 мільйонів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник президента МАУ Дмитро Дьошин.

«Кожен місяць простою авіакомпанії коштують близько $14,5 млн обов’язкових витрат, що й сформувало обсяг збитку близько $60 млн за період припинення діяльності компанії», — сказав він.

За його словами, навіть нинішній період не можна назвати відновленням, оскільки діє багато обмежень на авіарейси, і МАУ виконує лише третину рейсів, якщо не менше.

Що стосується скорочень, то у зв’язку з кризою авіакомпанія звільняє майже тисячу працівників.

«Простій в роботі компанії та істотне зниження обсягів роботи після відновлення авіасполучення Україною призводить до вимушеного поступового скорочення близько 900 співробітників МАУ», — підкреслив Дьошин.

  • Авіакомпанія МАУ скасувала рейси за шістьма напрямками до 15 серпня. Зокрема, повністю скасовують рейси за напрямками Ларнака (Кіпр), Берлін (Німеччина), Тбілісі (Грузія), Прага (Чехія), Відень (Австрія), Кишинів (Молдова).
  • Найбільший в Європі авіалоукостер Ryanair оголосив про збитки в першому кварталі року на тлі пандемії коронавірусу. Чисті втрати за перші три місяці становили €185,1 млн проти чистого прибутку на рівні €2,4 млрд за аналогічний період торік.