Головний прокурор столиці Кіпер заявив, що термін «люструвати» до нього вже не застосовується

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Головний прокурор Києва Олег Кіпер заявив, що використання щодо нього терміну «люструвати» не застосовується, адже суд визнав, що він не вчинив ніяких незаконних дій. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ніяких фактів незаконних дій з мого боку або допомоги в узурпації влади не було, люстрація відбулася виключно через заняття посади, зазначеної в законі. Тому до мене термін «люструвати» вже не застосовується», — додав головний прокурор столиці.

Також він підтвердив, що працював позаштатним радником глави Офісу президента до того, як суд поновив його на роботі в прокуратурі після люстрації.

«Після люстрації для мене, як і для моєї сімʼї, були важкі часи... У 2016 році я отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, після цього заснував адвокатське обʼєднання... Із квітня 2019 надавав професійну допомогу Офісу президента з питань діяльності правоохоронних органів. І вже на початку 2020 року одержав пропозицію стати одним з позаштатних радників на громадських засадах голови Офісу президента», — розповів Кіпер.

  • 27 липня генеральний прокурор Ірина Венедіктова представила нового керівника прокуратури Києва — Олега Кіпера, який раніше був заступником прокурора столиці.