В Австралії науковці назвали чотири нові види мух на честь героїв Marvel, один — на честь Стена Лі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Австралії науковці назвали чотири нові види мух на честь героїв Marvel, один — на честь Стена Лі

Стен Лі на виступі в Сан-Дієго на фестивалі Comic-Con International 2015.

Gage Skidmore / Wikimedia

Австралійські науковці дали пʼятьом новим видам мух назви в честь героїв всесвіту Marvel і творця коміксів Стена Лі. Про це йдеться на сайті державного обʼєднання наукових і прикладних досліджень Австралії.

Експерт обʼєднання Хуаніта Родрігес розповіла, що вибір назв для нових видів не тільки цікавий, але й дуже важливий, оскільки розуміння різниці між ними може врятувати їхнє і наше життя.

Серед нових виявлених видів мух чотири назвали на честь героїв Marvel: муха в честь Тора названа Daptolestes bronteflavus (світлий грім), муха в честь Локі — Daptolestes illusiolautus (елегантна хитрість), у честь Чорної вдови — Daptolestes feminategus (жінка, одягнена у шкіру), муха в честь Дедпула — Humorolethalis sergius (з латинської перекладається як «вологий і смертельний»).

Ще один новий вид назвали на честь творця коміксів Стена Лі — Daptolestes leei. У цієї мухи, як зазначили вчені, схожі «окуляри» і білі вуса.

  • Донька режисера Мартіна Скорсезе затролила його та загорнула різдвяні подарунки в папір з персонажами Marvel. Дівчина таким чином вирішила пожартувати з батька, який у жовтні 2019 року опинився в центрі скандалу після заяви про те, що фільми Marvel про супергероїв не мають нічого спільного з кіно.