Заступником генпрокурора призначили Романа Говду. Він вже обіймав цю посаду за Шокіна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Заступником генпрокурора призначили Романа Говду. Він вже обіймав цю посаду за Шокіна

Скакодуб Андрей / POOL

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила першим заступником генпрокурора Романа Говду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

У середу Венедіктова представила Говду колективу Генпрокуратури. «Впевнена, що ви підсилите наш професійний колектив. Разом ми працюватимемо ще активніше, ще конструктивніше, ще результативніше», — привітала призначення Венедіктова.

Хто такий Роман Говда?

Випускник Львівського національного університету ім. Франка. В органах прокуратури працює з 2003 року. Із грудня 2012 року до квітня 2014-го очолював відділ нагляду за додержанням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності управління Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури.

10 квітня 2015 року Говду призначили прокурором Одеської області. Вже у вересні того ж року Говда став першим заступником генерального прокурора Віктора Шокіна.

У липні 2016 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко призначив Говду прокурором Києва. За три роки, у грудні 2019 року Говда подав у відставку і був звільнений. У квітні 2020 року Венедіктова призначила Говду першим заступником прокурора Києва.

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін стверджував, що за президентства Віктора Януковича Говда очолював відділ у Генеральній прокуратурі, який займався переслідуванням майданівців. «Тобто під час Революції гідності Говда очолював відділ, що давав згоду на всі негласні слідчі розшукові дії», — уточнив Шабунін.

Крім того, за словами Шабуніна, Говда на посаді прокурора Одещини закрив кримінальне провадження щодо будівництва в області «найдорожчого на той час в Україні дитсадка».