Київрада почала повертати ділянки Протасового Яру у власність громади. Там хочуть створити парк замість ЖК

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Київрада почала повертати ділянки Протасового Яру у власність громади. Там хочуть створити парк замість ЖК

Wikimedia / Toronto_guy

Київська міська рада визнала передачу ділянок Протасового Яру в Києві приватним компаніям такою, що не відповідає інтересам громади.

Про це пише пресслужба Київради.

«Київрада визнала такими, що не відповідають інтересам територіальної громади земельні відводи з 2007 до 2012 року на території Протасового Яру. Відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні на засіданні Київської міської ради. На землях Протасового Яру в подальшому планують створити регіональний ландшафтний парк», — йдеться у повідомленні.

Також депутати Київради скасували зміни до Генплану Києва, які передбачали житлову забудову на ділянках Протасового Яру. Йдеться про ділянку у три гектари, на якій планували збудувати житловий комплекс.

На наступному засіданні депутати планують скасувати договір оренди ділянки площею 0,7 га з іншою компанією.

  • Місцеві мешканці активно протестували проти початку забудови на території Протасового Яру після того, як компанії почали вирубувати дерева. Під час кількох акцій протесту відбувалися сутички з поліцією.
  • У травні 2019 року в ДАБІ винесли припис про повне припинення робіт на об’єкті та необхідність усунути порушення. Компанія-власник ділянки оскаржила цей припис і суд його скасував, проте Київрада подала апеляцію.
  • На території Протасового Яру планували збудувати житловий комплекс із трьох багатоповерхівок, а на іншій ділянці – готель.