МОЗ: Девʼять областей в Україні не можуть послаблювати карантин

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість областей, у яких не можна послаблювати карантинні обмеження, зросла до девʼяти.

Про це свідчать дані МОЗ.

Станом на 28 липня критеріям не відповідають Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Як порівняти з попередніми даними за 27 липня, до списку додали Чернігівську, Чернівецьку, Івано-Франківську та Житомирську області. Водночас зі списку виключили Харківську область.

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначають регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіоном зі значним поширенням коронавірусу вважається той, де наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тисяч населення.

Раніше Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня. Уряд також хоче ввести штрафи за неносіння маски у громадських місцях.

Кабінет міністрів назвав заборони для кожного з чотирьох рівнів адаптивного карантину («зелена», «жовта», «помаранчева» і «червона» зони).