Всесвітній фонд дикої природи: У лісових пожежах у Австралії постраждали понад 3 мільярди тварин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Всесвітній фонд дикої природи: У лісових пожежах у Австралії постраждали понад 3 мільярди тварин

Brett Hemmings / Getty Images

У 2019—2020 роках лісові пожежі в Австралії вбили або перемістили приблизно 3 мільярди коал, кенгуру та інших місцевих тварин. Такі цифри втричі більші, аніж у попередньому аналізі. Про це йдеться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Загалом пожежі вплинули на 143 мільйони ссавців, 2,46 мільярда рептилій, 180 мільйонів птахів і 51 мільйон жаб — йдеться і про тих тварин, які перемістились і зіткнулися з нестачею їжі та притулку, а також не можуть повернутись до свого попереднього місця проживання.

Пожежі знищили понад 11 мільйонів гектарів території на південному сході Австралії, що становить приблизно половину території Сполученого Королівства.

«Це вважається одним із найстрашніших лих у дикій природі в сучасній історії», — заявив генеральний директор австралійського осередку фонду.

Попередня кількість постраждалих тварин була 1,25 мільярда. Зараз же цифра постраждалих тварин втричі більша за попередню через те, що дослідники оцінили загальну площу ураження, а не фокусувалися на найбільш уражених територіях.

  • Після багатьох років посухи австралійський чагарник став надзвичайно сухим, країна зіткнулася з одним із найгірших сезонів лісової пожежі з вересня 2019 року по березень 2020 року, внаслідок чого загинули 34 людини та згоріли 3 тисячі будинків.