Прокуратура повідомила про підозру пілоту російської авіакомпанії, який літав до анексованого Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Прокуратура Автономної республіки Крим повідомила про підозру пілоту однієї з російських авіакомпаній, який літав на окупований півострів. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, пілот неодноразово літав в окупований Крим та переправляв пасажирів через кордон, порушуючи при цьому правила міжнародних польотів.

У прокуратурі зазначили, що пілот знав про те, що аеропорт «Сімферополь» тимчасово закритий для польотів, а також не мав відповідного дозволу Державіаслужби. Йому оголосили підозру в порушенні правил міжнародних польотів та в незаконному переправленні осіб через держкордон України.

Коли стався інцидент, у прокуратурі не уточнюють. Пілота оголосили в розшук.

  • Україна передала російському Міністерству закордонних справ ноту протесту через так званий військово-морський парад підрозділів Чорноморського флоту Росії, який провели в Севастополі 26 липня.
  • Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос заявив, що російська окупаційна влада підготувала в анексованому Криму свої військові штаби та мобілізаційну базу. Він не виключає, що військові навчання, які проводить Росія в анексованому Криму, можуть перейти в «активну фазу бойових дій».