Президент «Динамо» повідомив, що Луческу залишається тренером. Раніше той нібито заявив про свою відставку

Автори:
Олексій Ярмоленко, Костя Войтенко
Дата:
Президент «Динамо» повідомив, що Луческу залишається тренером. Раніше той нібито заявив про свою відставку

Aleksandr Osipov / Flickr

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс повідомив, що 74-річний румунський фахівець Мірча Луческу, чиє призначення на цю посаду викликало різку критику з боку легенд «біло-синіх» і фанатів, залишається на чолі команди. При цьому раніше сам наставник повідомив про свою відставку.

Першим про звільнення Луческу 27 липня повідомило провідне румунське спортивне видання Gazeta Sporturilor. Згодом журналісти навіть взяли у фахівця короткий коментар. Луческу пояснив своє рішення розірвати контракт із «Динамо» нібито ворожістю з боку вболівальників.

«На жаль, я вирішив відмовитися від співпраці з «Динамо». Вдячний сімʼї Суркісів за надану довіру і зроблену пропозицію. Але я не зможу працювати в атмосфері ворожості, особливо з боку ультрас, чия підтримка так потрібна команді», — цитувала слова Луческу Gazeta Sporturilor.

Пізніше відомий український журналіст і ведучий програми «ПроФутбол» Ігор Циганик у прямому ефірі своєї авторської програми на YouTube розповів про телефонну розмову з румунським тренером. Луческу підтвердив, що давав коментар Gazeta Sporturilor, але нібито рішення про відставку ще не остаточне і він ще має обговорити цю тему з президентом «Динамо» Ігорем Суркісом. Останній у коментарі Циганику повідомив, що планує розривати співпрацю з румунським фахівцем і теж чекає на розмову з головним тренером.

Пізніше так само в прямому ефірі Ігор Суркіс зателефонував журналісту і повідомив, що Луческу залишається головним тренером команди. «Усе нормально. Тренер у «Динамо» є», — сказав президент «біло-синіх». Суркіс не повідомив жодних інших подробиць.

  • Футбольний клуб «Динамо» (Київ) 23 липня офіційно повідомив, що новим головним тренером став екстренер «Шахтаря» Мірча Луческу. Контракт із ним розрахований на два роки з можливою пролонгацією на рік.
  • 74-річний Луческу очолював донецький «Шахтар» із 2004 до 2016 року. Потім він працював у петербурзькому «Зеніті» та збірній Туреччини.
  • Під час роботи у «Шахтарі» Луческу неодноразово дозволяв собі випади на адресу «Динамо», його президента Ігоря Суркіса, а також на той момент голови Федерації футболу України Григорія Суркіса.
  • У 2019 році румунський фахівець сказав, що легендарний наставник «Динамо» Валерій Лобановський посів невиправдано високе місце у списку найкращих тренерів в історії футболу авторитетного видання France Football. Пізніше, після різкої критики на свою адресу, Луческу вибачився за свої слова.