Оператор газопроводу «Північний потік — 2» спростував заяви про те, що його не можуть добудувати через нерест

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Оператор газопроводу «Північний потік — 2» спростував заяви про те, що його не можуть добудувати через нерест

Nord Stream 2

Данія не призупиняла роботи з будівництва газопроводу «Північний потік — 2» через нерест риби. Про це заявили в компанії — операторі проєкту, Nord Stream 2 AG, передає Інтерфакс.

«З липня по серпень в Балтиці час нересту тріски, проте ця обставина не повинна вплинути на можливість вести роботи», — пояснили в компанії Nord Stream 2 AG.

Оператор додав, що сезонні обмеження стосуються будівельних робіт в зоні обмеженого рибного промислу, відомої як Борнхольмський басейн, але там дві нитки газопроводу вже уклали.

  • Напередодні Сенат США схвалив оборонний бюджет, який, зокрема, передбачає виділення майже $3,8 млрд доларів на програму щодо стримування Росії, посилення санкцій проти російських газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік».
  • 6 липня Данське енергетичне агентство дало дозвіл компанії Nord Stream 2 AG добудувати газопровід «Північний потік — 2» у своїх водах з використанням трубоукладальних кораблів.
  • На початку червня повідомлялося, що судно «Академік Черський» змінило власника, що дозволить «Газпрому» уникнути нових санкцій США.