Мінцифри пропонує разом із паспортом видавати українцям офіційну електронну пошту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінцифри пропонує разом із паспортом видавати українцям офіційну електронну пошту

Webaroo.com.au / Unsplash

Міністерство цифрової трансформації планує запровадити в Україні видачу разом із паспортом офіційної електронної пошти громадянина.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Міністерство вже внесло до Верховної Ради відповідний законопроєкт. Пошта складатиметься з ідентифікатора, символу @ і доменного імені (окрім доменних імен, що закінчуються на .ru). Ідентифікатором для юридичних осіб хочуть визначити код згідно з Єдиним державним реєстром (ЄДР), для фізичних осіб-підприємців — реєстраційний номер картки платників податків. Така пошта реєструватиметься в ЄДР юридичних осіб, ФОПів, громадських формувань та в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Під час оформлення паспорта громадянина України вперше, його обміну або за власним бажанням громадянину присвоюватимуть офіційну електронну адресу. Компанії, установи, товариства і ФОПи під час реєстрації та реєстрації змін відомостей в ЄДР автоматично отримуватимуть офіційні електронні адреси.

Листи і повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважатимуться такими, що офіційно вручені та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення.