В Україні виявили 920 нових випадків коронавірусу. Найбільше — у Львівській області

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Україні виявили 920 нових випадків коронавірусу. Найбільше — у Львівській області

NurPhoto / Contributor / Getty Images

За останню добу в Україні виявили 920 нових випадків коронавірусу, що на 186 менше, ніж попередньої доби. Наразі, за даними Міністерства охорони здоров’я, дев’ять областей країни не готові до пом’якшення карантину.

Про це повідомляє РНБО.

Згідно зі статистикою, за останню добу померло 15 інфікованих, одужало 310, а всього продовжує хворіти 27 437. Також у 986 осіб виявили підозри на коронавірус.

Найбільше нових хворих станом на 26 липня виявили у Львівській області — коронавірус підтвердили у 130 осіб. Область лідирує за всіма показниками. За весь час там виявили 8,8 тис. інфікованих, 6,6 тис. людей хворіють досі, а 233 пацієнти померли від ускладнень.

Наступний в антирейтингу Київ із 95 новими хворими. Усього в місті зафіксовано 7,6 тис. випадків інфікувань, 4,7 тис. пацієнтів досі лікуються. 129 хворих померли за весь час. При цьому в Києві найбільше підозр — 16,6 тис.

Замикає трійку лідерів за поширенням коронавірусу Рівненська область із 81 новим випадком. За весь час у регіоні зафіксовано 5,6 тис. інфікованих, з яких 1,1 тис. досі лікуються.

При цьому на Рівненщині найбільше тих, хто одужав — за весь час 4,3 тис. пацієнтів були виписані з лікарень.

Найкраща ситуація на підконтрольній Україні частині Луганської області. За весь час там зафіксовано 120 інфікованих, а за останню добу виявили всього один новий випадок. Лише одна людина померла від коронавірусу від початку пандемії, 88 одужали, 31 досі хворіє.

На Херсонщині за добу не виявили жодного нового випадку, а за весь час в області виявили 219 випадків інфікування коронавірусом. Троє пацієнтів померли за весь час, нових смертей за добу немає. 201 людина від початку пандемії одужала, 15 досі хворіють.

У Полтавській області виявлено 6 нових випадків за добу та 394 за весь час. Станом на сьогодні не зафіксували жодної смерті, а від початку пандемії померло 14 пацієнтів. Усього одужали 320 осіб, одна з них за останню добу. Ще 60 осіб продовжує хворіти.