Штаб ООС: Припинення вогню контролюватимуть спеціально відряджені військові

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Штаб ООС: Припинення вогню контролюватимуть спеціально відряджені військові

Штаб Операції Обʼєднаних сил розповів про підготовку до режиму повного припинення вогню, який почне діяти з 27 липня.

Про це повідомляється на сторінці штабу у Facebook.

«Починаючи з 00:01 27 липня, на кожній з наших позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці, більшість з яких мають чималий бойовий досвід та безпосередньо займалися профільними питаннями під час участі у миротворчих місіях під егідою ООН», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань та попередити ймовірні провокації. Водночас, це не позбавить українських військових можливості для самозахисту, як це гарантує Статут ООН.

Також на різних ділянках лінії розмежування передбачена робота кореспондентів і знімальних груп засобів масової інформації. Також штаб операції відновить практику інформування громадськості про поточну ситуацію через уповноваженого речника.

  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня.
  • В ОП підкреслили, що «режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей».