Данія тимчасово заборонила будувати «Північний потік — 2». Роботи заважають нересту риби

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Данія тимчасово заборонила будувати «Північний потік — 2». Роботи заважають нересту риби

Nord Stream 2

Російські трубоукладачі вже два місяці не можуть відновити будівництво газопроводу «Північний потік — 2» у водах Данії через нерест тріски.

Про це пише Deutsche Welle.

Влада Данії заборонила будь-які будівельні роботи в районі острова Борнгольм. Очікується, що відновитися роботи зможуть тільки після закінчення цього періоду — орієнтовно, у вересні.

Російський трубоукладач «Академік Черський», який має відновити будівництво газогону, прибув з Находки до німецького порту Мукран на острові Рюген ще в травні. Однак через те, що роботи ведуться в районі, де під час Другої світової війни було затоплено безліч боєприпасів, судну був необхідний спеціальний дозвіл, оскільки роботи можливі лише зі стоянкою на якорі. На початку липня влада Данії схвалила завершення проєкту з якірним позиціюванням, однак приступити до прокладання «Академік Черський» не зміг — на цей раз з природоохоронних міркувань.

Другий трубоукладач «Фортуна», якому Данія дозволила добудовувати «Північний потік — 2», 9 липня пішов до німецького порту Росток. Через данські води на південний схід від острова Борнхольм повинні прокласти останні 120 кілометрів газопроводу.

  • Напередодні Сенат США схвалив оборонний бюджет, який, зокрема, передбачає виділення майже $3,8 млрд доларів на програму щодо стримування Росії, посилення санкцій проти російських газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік».
  • 6 липня Данське енергетичне агентство дало дозвіл компанії Nord Stream 2 AG добудувати газопровід «Північний потік — 2» у своїх водах з використанням трубоукладальних кораблів.
  • На початку червня повідомлялося, що судно «Академік Черський» змінило власника, що дозволить «Газпрому» уникнути нових санкцій США.