Пʼять кораблів НАТО прибули до Одеси

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пʼять кораблів НАТО прибули до Одеси

Пресслужба Міністерства оборони України

У суботу пʼять кораблів НАТО, що беруть участь у навчаннях Sea Breeze — 2020, зайшли до Одеси.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

В порт прибули основні ударні сили Sea Breeze — фрегати: іспанський (флагман SNMG2) F101 «Alvaro De Bazan», турецький F243 «Yildirim» і румунський F222 «Regina Maria».

Крім того, як повідомляє «Думська», до військово-морської бази «Південь», що у Практичній гавані, прибули румунський корвет «Контрадмірал Себастіан» (борт 264) і болгарський корвет «Бадьорий» (борт 14).

Пресслужба Міністерства оборони України

Пресслужба Міністерства оборони України

«Alvaro de Bazan» оснащений американською бойовою інформаційно-керуючою системою «Aegis». Основна ударна зброя корабля — протикорабельні ракети «Гарпун». Крім того, у нього є 48 шахт вертикального пуску для різних ракет, торпедні установки та артилерійське озброєння. «Bazan» несе один протичовновий вертоліт SH-60 «SeaHawk». Кораблі простоять у Одесі до 28 липня.

  • 20 липня в Чорному морі стартували 20-ті міжнародні військові навчання Sea Breeze — 2020, які в цьому році пройдуть без етапу на суші через пандемію коронавірусу. Україно-американські маневри триватимуть сім днів (з 20 по 26 липня). У них беруть участь вісім країн — Україна, США, Грузія, Болгарія, Іспанія, Румунія, Туреччина і Норвегія.