В Україні стартують міжнародні військові навчання Sea Breeze — 2020

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорному морі починаються 20-ті міжнародні військові навчання Sea Breeze — 2020, які в цьому році пройдуть без етапу на суші через пандемію. Україно-американські маневри будуть тривати сім днів (з 20 по 26 липня). У них беруть участь вісім країн — Україна, США, Грузія, Болгарія, Іспанія, Румунія, Туреччина і Норвегія.

У маневрах візьмуть участь ракетний есмінець Шостого флоту США USS Porter (DDG78), іспанський фрегат Alvaro de Bazan (F-101), літаки ВМС США P-8 з патрульної ескадрильї VP (47) та інші кораблі. Всього буде 27 кораблів і 19 літаків. Склад військових — близько двох тисяч осіб.

Основну увагу буде приділено відпрацюванню безпеки операцій на морі (розвідка, координація, робота групами), серед яких протичовнова, протикатерна і протиповітряна оборона.

Як повідомляє Міноборони України, наші кораблі разом з кораблями НАТО тренуватимуть передачу вантажів на ходу, організацію звʼязку, мінування секторів та відпрацюють взаємодію з тактичною і морською авіацією. Також українські кораблі відпрацюють морські перехоплення судна-порушника.

«Важливим випробуванням для військових моряків стане виконання бойових вправ артилерійських стрільб по морських і повітряних цілях, а також проведення навчань з боротьби за живучість та порятунку екіпажу корабля, що зазнав лиха в морі», — сказано у повідомленні.

Міноборони України