Взяв на контроль. Зеленський «слідкує», щоб Україна однією з перших отримала вакцину від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Взяв на контроль. Зеленський «слідкує», щоб Україна однією з перших отримала вакцину від коронавірусу

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що контролює питання отримання Україною однією з перших вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги», — наголосив Володимир Зеленський.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов поінформував, що за завданням президента проводить консультації та тримає контакт із компаніями та дипломатами з різних країн, вивчаючи інформацію.

  • У середині квітня стало відомо, що Зеленський пообіцяв тому, хто винайде вакцину або ліки від коронавірусної інфекції, щонайменше мільйон доларів.
  • Учені з Колумбійського університету в Нью-Йорку заявили, що їм вдалося створити суміш антитіл, яка може допомогти у боротьбі з коронавірусом і стати «дуже потужним» препаратом.
  • 20 липня Велика Британія повідомила про успішне випробування вакцини від коронавірусу на людях. Вакцина, яку розробляє Оксфордський університет спільно з компанією AstraZeneca, успішно пройшла випробування на 1 077 пацієнтах. Медики виявили у них антитіла до коронавірусу.