Глава «Слуги народу» Корнієнко: Законопроєкт про «пропаганду гомосексуалізму» треба відкласти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Глава «Слуги народу» Корнієнко: Законопроєкт про «пропаганду гомосексуалізму» треба відкласти

Соколовська Інна / УНІАН

Законопроєкт про запровадження відповідальності за «пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму» в Україні необхідно відкласти.

Про це заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає Інтерфакс-Україна.

«Це складні такі законопроєкти для сприйняття. Я ще не бачив текст, але інтуїтивно мені здається, що не варто такі законопроєкти брати в активну роботу, тому що вони дискусійні. У нас дійсно є зобовʼязання перед міжнародними партнерами, але тут мова навіть не про зобовʼязання, а про те, що ті ідеї, які пропонуються — їх потрібно перевірити на дискримінаційність», — сказав Корнієнко на брифінгу під час партійного тренінгу «Слуги народу» в Києві.

Він розповів, що ще не спілкувався з авторами проєкту закону, і зараз документ перебуває на етапі внесення альтернативних, а його подальша доля невідома.

«Рішення фракції немає. Моя позиція, що такі законопроєкти треба відкладати подалі, і обговорювати їх тоді, коли ми проведемо податкову амністію, вирішимо, що робити з податком на виведений капітал, вирішимо, що робити з бюджетом на наступний рік ... Я думаю, що восени потрібно виходити на конструктивну роботу і розвʼязувати ті проблеми, які хвилюють суспільство», — додав він. Корнієнко не виключив, що цей законопроєкт може і зовсім бути відкликаний з парламенту.

  • Раніше стало відомо, що депутати від «Слуги народу» Георгій Мазурашу та Олена Лис зареєстрували на сайті парламенту два законопроєкти. Вони пропонують заборонити «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» і запровадити за неї адміністративну відповідальність. Ініціатором і автором заборони є активіст і капелан Церкви адвентистів сьомого дня з Чернівців Микола Гунько.