Зеленський призначив довічні виплати двом категоріям громадян. Стипендії іменні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський указами № 291 та № 292 призначив довічні виплати 40 українцям, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, та учасникам бойових дій часів Другої світової війни.

«Призначити довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність», — йдеться в першому указі. У ньому перераховані 15 осіб, які будуть отримувати виплати до кінця життя.

У другому указі список з 25 осіб. «Призначити довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939—1945 років», — сказано в ньому.

Серед тих, хто буде отримувати виплати — ветеран Української повстанської армії Роман Ванчура, дисидент і політвʼязень Віктор Кукса, учасник дисидентського руху Михайло Михалко, колишній вʼязень радянських таборів Іван Мирон та інші.

  • Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про створення в Україні фонду відшкодування шкоди потерпілим від насильницьких кримінальних правопорушень. Мінімальний розмір компенсації — 847 грн.