Протести у США: футбольний клуб Washington Redskins змінив назву. Але вона буде тимчасовою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Протести у США: футбольний клуб Washington Redskins змінив назву. Але вона буде тимчасовою

Doug Pensinger / Staff

Американський футбольний клуб Washington Redskins змінив попередню назву, яку вважали образливою для індіанців. У новому сезоні він називатиметься просто Washington Football Club.

Про це пише ESPN.

При цьому керівництво команди зазначило, що це тимчасова назва — лише на один сезон. Ігри в Національній лізі США стартують вже наприкінці вересня, і команда мала визначитися з назвою якомога швидше.

Кольори команди — поєднання золотого і темно-червоного — залишаться без змін. За словами виконавчого віцепрезидента клубу Террі Бейтмана, процес зміни назви і подальшого ребрендингу займе до півтора року. При цьому протягом сезону клуб продовжить консультації зі спонсорами, гравцями і фанатами, за підсумками яких обере нову постійну назву.

  • Раніше понад 80 комерційних компаній та інвесторів закликали Nike, PepsiCo і інші компанії розірвати контракти з командою Washington Redskins («Вашингтонські червоношкірі») або припинити ділові стосунки, якщо вона не змінить свою назву. До закликів приєднався і головний спонсор команди — компанія FedEx.