Путін присвоїв Кадирову військове звання генерал-майора

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Путін присвоїв Кадирову військове звання генерал-майора

Telegram / Kadyrov_95

Президент Росії Володимир Путін присвоїв главі Чеченської Республіки Рамзану Кадирову військове звання генерал-майора.

Про це пише Інтерфакс із посиланням на сторінку «ВКонтакте» чеченського лідера.

«Я вдячний Володимиру Путіну за присвоєння нового звання, як і за все, що він робить для розвитку нашої великої держави. Я завжди говорив і ще раз повторюю, що є вірним піхотинцем нашого президента, готовий виконати його наказ найвищої складності на будь-якому континенті», — сказав Кадиров.

До посту Кадиров прикріпив фото указу № 478 від 22 липня про присвоєння нового звання.

Рамзан Кадиров / Вконтакте

Кадиров також прокоментував фотографію зі зброєю, яку він опублікував раніше у відповідь на повідомлення про внесення його до санкційного списку США.

«Користуючись нагодою, відповідаю: це зброя Росгвардії, зберігається відповідно до всіх вимог інструкції. Я сам військова людина і тому періодично перевіряю, як особовий склад стежить за правилами утримання зброї. Якщо інтерес до цієї фотографії залишається, то вона зроблена саме під час однієї з таких перевірок», — підкреслив глава Чечні.

  • У 2009 році президент Дмитро Медведєв присвоїв Кадирову звання генерал-майора міліції. Глава Чечні, якому тоді було 33 роки, став наймолодшим генерал-майором у Росії.
  • У Кадирова є орден «За заслуги в організації виборів», медаль «За визволення Криму», почесний орден «За самовіддану працю в імʼя дітей», орден «Доброти», а також звання «Заслужений захисник прав людини».
  • Крім того, у чеченського лідера є звання академіка «за відновлення миру в Чечні».