У столичному регіоні Іспанії радять носити маски навіть вдома. На випадок, якщо будуть сторонні відвідувачі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У столичному регіоні Іспанії радять носити маски навіть вдома. На випадок, якщо будуть сторонні відвідувачі

Dimitry B. / Flickr

Захисні маски слід носити навіть вдома, якщо там перебувають сторонні люди — таку рекомендацію отримали мешканці столичного регіону Іспанії від департаменту охорони здоровʼя. Посадовці зазначають, що багато випадків зараження коронавірусом відбувається саме під час дружніх чи сімейних зустрічей.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше питання такого заходу антикоронавірусної безпеки не порушували, хоча у країні наразі найжорсткіші правила стосовно масок серед інших країн Європи — їх необхідно носити майже всюди.

У Мадриді та навколишніх містах носіння масок у громадських місцях обов’язкове, окрім випадків, коли люди на вулиці та можуть дотримуватися дистанції в півтора метра. У більшості регіонів країни маски необхідно носити незалежно від соціальної дистанції, проте про носіння масок вдома у правилах не йшлося.

У департаменті охорони здоров’я столичного регіону мешканцям порадили носити маски навіть у власних оселях, якщо прийшли гості чи інші люди, які там не проживають. Аналогічну рекомендацію оголосили і на курортних Канарських островах.

«Ми вважаємо це важливим, оскільки більшість спалахів була після зустрічей родичів чи друзів, святкових заходів із людьми, які не живуть разом», — заявив представник департаменту.

Хоча в Мадриді маски на вулицях не є обов’язковими за умови дотримання дистанції, більшість мешканців все одно їх носять. Влада регіону вважає, що поширення коронавірусу можна скоротити, якщо люди почнуть носити маски й вдома, коли їх відвідують гості.

Для наочності загрози влада випустила ролик, в якому родина зустрічається на дні народженні дідуся та дарує йому апарат штучної вентиляції легенів, а закадровий голос промовляє: «Звичайний сімейний захід може подарувати вам 40 днів коми або навіть смерть».

Мадрид постраждав від пандемії найбільше за інші регіони — навіть в Арагоні та Каталонії, де зафіксували більшість нових випадків, загалом хворих значно менше, ніж у столиці.

Наразі в Іспанії зафіксовано понад 314 тисяч випадків захворювання на коронавірус. Понад 28 тисяч інфікованих померли.