Активістам, яких підозрюють в обливанні зеленкою депутата Волошина, обрали запобіжний захід. Їх взяли на поруки

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Активістам, яких підозрюють в обливанні зеленкою депутата Волошина, обрали запобіжний захід. Їх взяли на поруки

Sophia Sereda / Facebook

Печерський суд у четвер, 23 липня, виніс рішення про запобіжний захід Олександру Погребиському та Ігорю Чепкасову. Засідання стосувалося інциденту, коли народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Олега Волошина облили зеленкою.

Про міру запобіжного заходу Погребиському повідомила нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Поручителі. Сашу відпустили. Під особисті зобовʼязання і на поруки народних депутатів від «ЄС». До 21 вересня йому обмежують виїзд з Києва», — написала Геращенко.

Пізніше стало відомо, що другого фігуранта справи — Ігоря Чепкасова — теж відпустили на поруки. Під будівлею Печерського суду сьогодні почали акцію на підтримку Олександра Погребиського та Ігоря Чепкасова, яким обирали запобіжний захід.

До цього група нардепів з фракцій «Європейська солідарність», «Голос» і «Слуга народу» звернулися до голови СБУ з вимогою розпочати кримінальне провадження проти депутата «Опозиційної платформи — За життя» Олега Волошина.

«Депутат, який з трибуни ВР заявляє про «відсутність суверенітету» і бʼє в обличчя людину, яку тримають поліцейські, не несе ніякої відповідальності. Саша, який, як видно на численних відео, не кидав зеленку і тільки захищав іншу людину від агресії депутата, зараз у суді — йому погрожують арештом. Погребиського затримали тільки тому, що він під час «зеленки» був біля ВР, намагався зупинити хуліганські дії депутата, не тікав і входить до нашої політичної команди», — написала Геращенко.

Що сталося до цього?

17 липня під час розгляду проєкту постанови щодо голосування за поправки до Конституції РФ у Криму Олег Волошин заявив, що український суверенітет відданий повністю зовнішньому управлінню і що «країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які ставлять під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

21 липня перед позачерговою сесією Волошина облили зеленкою під Верховною Радою. У відповідь депутат вдарив кривдника в обличчя.

Пізніше поліція затримала двох осіб за підозрою в нападі на Волошина.