Зеленський із президентом Швейцарії прибули на Донбас. Вони зустріли гуманітарну допомогу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський і президент Швейцарії Симонетта Соммаруга прибули з візитом на Донбас, де відвідали підприємство «Вода Донбасу» та зустріли гуманітарну допомогу від швейцарської сторони.

Про це повідомляють Офіс президента і посольство Швейцарії в Києві.

У Словʼянську глави держав зустріли 17 вантажівок, які привезли хімікати і прилади для очищення води, а також медичні засоби для протидії коронавірусу для двох лікарень міста.

«15 з них привезли хімікати і реагенти, один доставить засоби особистого захисту в центральну лікарню Словʼянська, ще один — гідролізні апарати для очищення води у Волновасі та Маріуполі», — сказав Зеленський, додавши, що «Вода Донбасу» забезпечує питною водою близько 4 млн осіб, і Швейцарія на наступні три роки вже виділила 1,4 млн швейцарських франків на воду.

Соммаруга заявила, що для Донбасу вже передано 300 тонн допомоги для очищення води та у вересні очікується наступний гуманітарний вантаж.

В рамках візиту в Донецьку і Луганську області президенти зустрінуться з місією ОБСЄ, комітетом Червоного Хреста та іншими.