Маск прокоментував захоплення заручників в Луцьку і відео Зеленського: Звичайний день в 2020 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Маск прокоментував захоплення заручників в Луцьку і відео Зеленського: Звичайний день в 2020 році

Win McNamee / Staff

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск відреагував на події у Луцьку із захопленням терористом автобуса із 13 заручниками.

Маск прокоментував твіт The New York Times, який опублікував посилання на свій матеріал про захоплення автобусу та виконану президентом Володимиром Зеленським вимогу терориста — відео із закликом дивитися фільм «Земляни».

«Просто ще один день у 2020», — написав Маск.

Скриншот

Після твіту Маска луцький бізнесмен Олександр Князєв запропонував встановити памʼятник на місці, де стояв автобус із заручниками, у вигляді цього твіту. І додав, що готовий на цю ідею дати гроші.

«Маю ідею. Пам’ятник пересічному дню 2020 року […] Пропоную відлити цей твіт у бронзі та встановити на місці, де стояв автобус із заручниками. На згадку про звичайний день цього несамовитого року. Про всі ці події, з яких ми ніяк не виринемо», — написав Князєв у Facebook.

  • Вранці 21 липня о 09:35 в Луцьку, на Театральній площі Максим Кривош зі зброєю захопив автобус з 13 пасажирами у заручниках. Він вимагав від топчиновників записати відео, в якому вони називають себе «терористами в законі», а від президента вимагав сказати на камеру: «Фільм «Земляни» 2005 року дивитися всім».
  • О 21:00 Зеленський виконав вимогу зловмисника і записав відеозвернення. Після затримання Кривоша президент видалив відео.
  • Кривош спочатку відпустив трьох заручників. Трохи згодом, о 21:43 відпустив всіх решту заручників. Після того поліція одразу ж схопила терориста.
  • Поліція висунула Максиму Кривошу звинувачення в тероризмі та незаконному зберіганні зброї.
  • Звільнені заручники розповіли про поведінку Кривоша. За їх словами, він постійно вітав усіх з якимось «днем антисистеми», але їм не погрожував і «ставився добре», але потрібно було «спокійно поводитися».