Заступником голови Національного банку призначили Юрія Гелетія. Що про нього відомо?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Заступником голови Національного банку призначили Юрія Гелетія. Що про нього відомо?

Пресслужба Національного Банку

Рада Національного банку на засіданні 22 липня 2020 року призначила заступником голови Національного банку Юрія Гелетія.

Про це пише пресслужба Національного банку.

«Для мене велика честь і відповідальність бути висунутим на цю посаду. Мій попередній досвід роботи в НБУ і Міністерстві фінансів буде використаний для забезпечення ефективної співпраці НБУ та уряду», — сказав Юрій Гелетій.

Цю кандидатуру подав голова Національного банку Кирило Шевченко.

«Юрій Гелетій — політично незалежний технократ, досвідчений та обізнаний професіонал. Він має достатній практичний досвід роботи в державному секторі та безпосередньо в Національному банку», — наголосив голова Національного банку Кирило Шевченко.

Олег Чурій припинить виконання своїх обовʼязків з 23 липня 2020 року «у зв’язку із завершенням строку повноважень та звільненням з посади».

«Я особисто дуже давно знаю та поважаю Олега Чурія як професіонала і щиро дякую за вагомий внесок та здійснені реформи», — сказав голова Національного банку.

Хто такий Юрій Гелетій?

Юрій Гелетій закінчив Львівський національний університет ім. І. Франка, факультет міжнародних відносин, а потім — юридичний факультет. Навчався також у Німеччині та Канаді. Після завершення навчання працював у Національному банку України, де протягом 2003—2015 років пройшов шлях від економіста І категорії до керівника підрозділу в структурі банківського нагляду.

Із жовтня 2015 до липня 2018 року Юрій Гелетій обіймав посаду директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України, де, зокрема, займався стратегічним реформуванням державного банківського сектору, розвитком ринку фінансових послуг і ринку цінних паперів.

З липня 2018 року працював на посаді заступника міністра фінансів України.