Президент Швейцарії прибула до України. Вона зустрілась із Зеленським

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Швейцарії Симонеттою Соммаругою.

Про це свідчить пост у Twitter голови держави.

«Вперше в історії дипломатичних відносин наших країн Президент Швейцарії відвідує Україну з державним візитом», — сказано у повідомленні.

Програма візиту передбачає переговори глав держав у форматі віч-на-віч та у складі делегацій, обговорення двосторонніх українсько-швейцарських відносин і взаємодії сторін на міжнародній арені.

Крім того, Володимир Зеленський і Симонетта Соммаруга із робочою поїздкою відвідають Донбас, щоб ознайомитися «з безпековою та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також станом реалізації проєктів швейцарської гуманітарної допомоги».

Після переговорів із президентом Швейцарії у Офісі президента повідомили, що Україні виділять кошти 108 млн швейцарських франків (більше $115 мільйонів) на гуманітарну та технічну допомогу.

  • Симонетта Соммаруга — швейцарський соціал-демократичний політик, член Федеральної ради Швейцарії, глава Департаменту юстиції і поліції з 1 листопада 2010 року. Обрана віцепрезидентом Швейцарії на 2014 рік. Наступного року була обрана і виконувала обовʼязки президента Швейцарії. При ній Швейцарія була в десятці рейтингу ефективності урядів Всесвітнього економічного форуму.
  • Вдруге Соммаруга стала віцепрезидентом країни на початку грудня 2018 року. Вступила на посаду в перший день 2019 року. У перший день 2020-го вдруге стала президентом країни, поєднуючи президентські повноваження зі своїми обовʼязками міністра навколишнього середовища, транспорту, енергетики і звʼязку Швейцарії.