Президент Швейцарії приїде до України. Вона відвідає Донбас разом із Зеленським

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Президент Швейцарії приїде до України. Вона відвідає Донбас разом із Зеленським

Wikimedia

Президент Швейцарії Симонетта Зоммаруга відвідає Україну впродовж 20—23 липня.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Програма візиту передбачає переговори глав держав у форматі віч-на-віч та у складі делегацій, обговорення двосторонніх українсько-швейцарських відносин і взаємодії сторін на міжнародній арені.

Крім того, Володимир Зеленський і Симонетта Зоммаруга із робочою поїздкою відвідають Донбас, щоб ознайомитися «з безпековою та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також станом реалізації проєктів швейцарської гуманітарної допомоги».

Симонетта Зоммаруга — швейцарський соціал-демократичний політик, член Федеральної ради Швейцарії, глава Департаменту юстиції і поліції з 1 листопада 2010 року. Обрана віцепрезидентом Швейцарії на 2014 рік. Наступного року була обрана і виконувала обовʼязки президента Швейцарії. При ній Швейцарія була в десятці рейтингу ефективності урядів Всесвітнього економічного форуму.

Вдруге Зоммаруга стала віцепрезидентом країни на початку грудня 2018 року. Вступила на посаду в перший день 2019 року. У перший день 2020-го вдруге стала президентом країни, поєднуючи президентські повноваження зі своїми обовʼязками міністра навколишнього середовища, транспорту, енергетики і звʼязку Швейцарії.