Екскерівнику Укравтодору Новаку у Польщі офіційно предʼявили звинувачення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Екскерівнику Укравтодору Новаку у Польщі офіційно предʼявили звинувачення

Facebook / Укравтодор

Прокуратура Варшави висунула звинувачення колишньому в. о. глави Укравтодору Славоміру Новаку — йому інкримінують керівництво організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції. Про це повідомляє польське інформаційне агентство PAP.

Новака підозрюють у вимаганні і отриманні майнових і особистих вигод в обмін на контракти на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні коштів, які він отримав під час цих злочинів. У прокуратурі заявили, що Новак отримав майже €300 тисяч (9,2 мільйона гривень). Частина суми пішла на покупку автомобіля Range Rover Velar вартістю 2,2 мільйона гривень і картин на суму 396,5 тисяч гривень.

Окрім цього, ексглаву Укравтодору підозрюють у тому, що він підбурював лікаря Медичного військового інституту у Варшаві надати йому медичні довідки, якими він хотів пояснити свою відсутність на роботі в Україні.

  • 20 липня у Польщі працівники Центрального антикорупційного бюро затримали колишнього міністра транспорту Польщі, ексголову Держслужби автодоріг України (Укравтодор) Славоміра Новака.
  • Крім Новака, затримали підприємця з Гданська і колишнього командира військової частини Сил спеціального призначення Польщі GROM Даріуша Завадку.
  • Прокурори НАБУ спільно з польськими колегами розслідують дії Новака у 2016—2019 роках, коли він використовував своє службове становище, аби отримати неправомірну вигоду.
  • Під час слідства встановили, що низка осіб створила злочинну організацію, яка розкрадала кошти міжнародних організацій, призначених на ремонт доріг в Україні.