Швейцарія погодилася відкрити кордон для пар, які розлучив коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Швейцарія погодилася відкрити кордон для пар, які розлучив коронавірус

Travis Grossen / Unsplash

Швейцарська влада у порядку виключення дозволить вʼїжджати до країни людям не з ЄС і Шенгенської зони, якщо їхні партнери живуть у Швейцарії. Про це повідомляє The Local.

Уряд підтримав ініціативу LoveIsNotTourism, яку розпочали у Данії, Норвегії та Австрії, щоб країни робили виключення для неодружених пар, яких розлучив коронавірус.

«Ми розуміємо людей в цій ситуації. Ми скорегуємо наші умови вʼїзду якомога швидше», — заявила заступник директора Державного секретаріату з міграції Барбара Бюше.

Наразі до Швейцарії можуть вʼїжджати громадяни деяких третіх країн: Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу й Уругваю. Також дозволили вʼїзд жителям деяких країн ЄС за межами Шенгенської зони — Болгарії, Ірландії, Хорватії, Румунії та Кіпру.

Уряд встановить суворі критерії щодо права іноземців на воззʼєднання зі своїми партнерами у Швейцарії. Зокрема, в ініціативі LoveIsNotTourism не зможуть брати участь пари, які жодного разу не бачились й познайомились онлайн. Також не будуть впускати тих, хто спробує іммігрувати до Швейцарії під виглядом воззʼєднання — для цього співпрацюють з МЗС і Міграційною службою.