Репер Каньє Вест не зміг зареєструватися кандидатом у президенти США у штаті, де перед тим провів мітинг

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Репер Каньє Вест не зміг зареєструватися кандидатом у президенти США у штаті, де перед тим провів мітинг

Jason Persse / Wikimedia

Американський реп-виконавець Каньє Вест, який балотується у президенти США, не надав вчасно підписи, необхідні для реєстрації незалежним кандидатом на виборах президента США у штаті Південна Кароліна.

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на представника виборчої комісії.

Вест або його представники не надали до виборчої комісії документи про зібрані 10 тисяч підписів на його підтримку як кандидата.

Напередодні Вест провів передвиборчий мітинг у Південній Кароліні, де говорив на такі теми як міжнародна торгівля та аборти. Виконавець був у бронежилеті з написом Security, а на його потилиці були виголені цифри 2020.

Раніше репер зареєструвався незалежним кандидатом в Оклахомі, встигнувши подати необхідні документи та сплатити реєстраційний збір в розмірі $35 тис. У кількох штатах вже закінчився крайній термін, коли незалежний кандидат міг зібрати необхідну кількість підписів для участі у виборах.

  • Вест заявляв, що йде на вибори як незалежний кандидат. Пізніше репер виступив із низкою шокуючих заяв в інтервʼю Forbes, через які мільярдер-винахідник Ілон Маск відмовився підтримувати його кампанію. Зокрема, Каньє Вест виступив проти абортів і вакцинації та заявив про підтримку фундаменталістських ініціатив.
  • 16 липня Вест останньої миті подав заявку на участь у передвиборчих перегонах.
  • Сімʼя музиканта заявляла, що його участь у виборах — наслідок чергового загострення психічного розладу.
  • Чергові вибори президента США відбудуться 3 листопада. Основними кандидататами вважаються чинний глава держави Дональд Трамп та колишній віцепрезидент Джо Байден.