В аеропорту Харкова пасажири, які прилетіли з країн «червоної» зони, зможуть зробити ПЛР-тест

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В аеропорту Харкова пасажири, які прилетіли з країн «червоної» зони, зможуть зробити ПЛР-тест

Ezra Acayan / Stringer

Починаючи з суботи, 18 липня, в аеропорту «Харків» запрацює пункт забору аналізів для ПЛР-тесту на COVID-19. Про це пресслужба аеропорту повідомила у Facebook.

Тести будуть робитимуть співробітники акредитованої лабораторії медичного центру «МТМ». Якщо у пасажирів, які прилетіли з країн «червоної» зони, негативний результат тесту, вони зможуть достроково завершити самоізоляцію. Це буде відбуватись за наступним алгоритмом:

  • Протягом 24 годин після забору аналізів лабораторія вносить результат тесту в електронну систему Центру громадського здоровʼя України;
  • Ці дані автоматично синхронізуються із сервісом «Дій вдома»;
  • Додаток «Дій вдома» повідомить пасажира про можливість припинити самоізоляцію.

Пункт забору аналізів розташований в терміналі «А» на касі № 20.

Ціна — 1 800 гривень з 08:00 до 21:59, 2 100 гривень з 22:00 до 07:59. Оплатити можна або готівкою, або банківською картою. Пункт відкривається під рейси, які прилітають з «червоної» зони.

Із переліком країн, які відносяться до «червоної» зоні, можна ознайомитись на сайті МОЗ. Щодня зʼявляється новий список — його треба шукати в розділі «Новини» під заголовком «Інформація щодо кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення станом на ...».