У США вперше за п’ять років зафіксували випадок чуми. Людина контактувала із зараженими білками

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У США вперше за п’ять років зафіксували випадок чуми. Людина контактувала із зараженими білками

Geran de Klerk / Unsplash

У штаті Колорадо (США) зафіксували перший за п’ять років випадок захворювання на чуму.

Про це пише Fox News із посиланням на місцевий департамент охорони здоров’я.

Там зазначають, що діагноз «чума» встановили людині з північно-західної частини штату на початку цього літа. Водночас стать хворої людини там не називають, лише пояснюють, що особа контактувала із зараженими білками.

«У пацієнта була септична чума, яка перебуває в крові і не може передаватися іншим людям. Людина одужала, жодних інших випадків не виявили», — сказали чиновники.

  • В одній з провінцій Монголії на початку липня зафіксували спалах бубонної чуми. До лікарні доправили чоловіка і дівчину, яка перебувала в критичному стані. Причина інфікування — сире мʼясо бабака, яке їли хворі.
  • Згодом стало відомо, що в Китаї виявили бубонну чуму, а Монголія повідомила вже про третього хворого. Через деякий час там повідомили, що 15-річний монгольський підліток помер від хвороби.
  • Бубонна чума — це бактеріальне захворювання, його передають блохи, які живуть на диких гризунах, як-от на бабаках, також передається через безпосередній контакт з інфікованими тканинами хворих і повітряно-крапельним шляхом. Симптоми проявляються протягом 1—7 днів. Чума призводить до смерті у 30—60% випадків. Зараз, за умови своєчасної діагностики, цю хворобу успішно лікують антибіотиками.