Комітет Ради визначив членів комісії з обрання голови САП

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради визначив кандидатури членів комісії, яка обиратиме голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Про це повідомила нардеп «Голосу» Олександра Устінова.

До складу комісії схвалені нардеп Андрій Гуджал («Опозиційна платформа — За життя»), Ганна Власова и Богдан Романюк (група «Довіра»), а також депутати «Слуги народу» Олексій Дрозд, Віталій Куц (, Вʼячеслав Навроцький та Євген Соболь.

За словами Устінової, майже всі кандидати порушують закон «Про прокуратуру», в якому є вимога, що члени комісії повинні мати досвід роботи у сфері запобігання або протидії корупції. Вона зазначила, що до багатьох кандидатів є питання.

Вона стверджує, що Гуджал має конфлікт інтересів, оскільки є адвокатом у справах НАБУ, де процесуальне керівництво здійснює САП. Суддя відвів його за порушення прав, у минулому Гуджал не зміг скласти тести на знання законодавства.

Устінова каже, що Дрозд не має досвіду у відповідній сфері, Власова збрехала у своїй декларації, Куц провалився у складі минулого комітету, а Навроцький та Соболь теж не мають досвіду.

Проєкт постанови щодо призначення членів комісії планують відправити до Верховної Ради вже сьогодні.