В Іспанії забʼють майже 100 тисяч норок через спалах коронавірусу серед них

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Іспанії забʼють майже 100 тисяч норок через спалах коронавірусу серед них

Уряд автономії Арагона принесе в жертву 92 700 норок з ферми через спалах коронавірусу серед них. Про це повідомляє El Pais.

Тварини належать компанії, яка спеціалізується на виробництві дублянок та обробці шкіри і хутра норки.

Міністр сільського господарства зазначив, що єдина мета забою норки полягає в тому, щоб уникнути ризиків для населення. Забій відбудеться «найближчими днями». Відповідно до закону, власники фірми отримають компенсацію. Яку саме суму — невідомо.

Відомо, що міністерство провело кілька досліджень на фермі, перш ніж підтвердити передачу вірусу між тваринами. 22 червня провели черговий тест з вибіркою з 30 зразків, і результат підтвердив пʼять позитивних результатів, що еквівалентно 16% від обраної вибірки. Перед тим, як ухвалити рішення про забій тварин, взяли нові проби у 90 норок. Результати отримали у понеділок, 13 липня — вони показали 78 позитивних результатів, що становить 86% вибірки.

Міністерство запевнило, що у тварин не було жодних симптомів хвороби, але вони повністю переконані, що вірус циркулює між ними.

Також семеро працівників ферми отримали позитивний результат тесту на коронавірус. «Ми не можемо визначити, чи є передача вірусу від людини тварині або навпаки, але обидва варіанти можливі», — сказав представник міністерства.

  • У квітні стало відомо, що коронавірус виявили у норок на двох фермах у нідерландській провінції Північний Брабант. У тварин спостерігали симптоми COVID-19, зокрема, проблеми з диханням, а також зростання смертності.