Валютний ринок відреагував на нового голову НБУ знеціненням гривні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Валютний ринок відреагував на нового голову НБУ знеціненням гривні

«Бабель»

Національний Банк встановив офіційний курс валют на рівні 27, 11 гривень. Однак на міжбанку гривня дешевшає — о 12 годині довідкове значення курсу гривні до долара становило 27, 27 гривень. Це на 16 копійок більше за офіційний курс.

Про це свідчать дані Національного Банку.

«На торгах по долару спостерігається зростання попиту на фоні стриманої пропозиції. Частина продавців вичікує максимально високих котирувань і тому не поспішає укладати угоди. Це відбивається на поведінці курсу», – пишуть експерти сайту «Мінфін», які в ранковому прогнозі не передбачали вихід котирувань вище від показників 27,3 гривні за долар.

З кінця липня до початку квітня гривня перебувала у рамках 26,5–27 гривень за долар. 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище.

  • 16 липня Верховна Рада призначила голову правління Укргазбанку Кирила Шевченка новим очільником Національного банку. Виступаючи з трибуни Верховної Ради, новопризначений голова Національного банку, заявив, що підтримує політику НБУ щодо забезпечення макрофінансової стабільності, але інфляційне таргетування буде змінено.