Справа про пожежу в «Токіо Стар»: в аеропорту Одеси затримали співвласника готелю, який був у розшуку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Справа про пожежу в «Токіо Стар»: в аеропорту Одеси затримали співвласника готелю, який був у розшуку

Гіманов Олександр / УНІАН

В аеропорту Одеси затримали Сергія Дурача — співвласника готелю «Токіо Стар», де влітку 2019 року сталася масштабна пожежа.

Про це виданню «Думская» розповів другий співвласник Вадим Чорний, який перебуває під домашнім арештом.

Увесь цей час Дурач перебував у розшуку. Затримали його ввечері 15 липня в одеському аеропорту, коли він прилетів із Риму. Чорний розповів, що Дурач усвідомлював, що перебуває в розшуку, але не вважає себе винним.

  • У ніч на 17 серпня 2019 року на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» почалася пожежа. Вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Були залучені 172 рятувальники та 31 одиниця техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 людей, 10 постраждали. Серед загиблих — громадянка Австралії та дитина.
  • Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити за цією справою. Сімʼям загиблих під час пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» виплатили по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.
  • У листопаді минулого року Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід власнику готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • Прокуратура звинувачує обох власників готелю, а також старшого адміністратора, адміністратора і відповідального за ремонт електромережі в порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі. Їм загрожує від 3 до 8 років ув’язнення.