Прокуратура передала до суду справу про пожежу в одеському готелі «Токіо Стар», де загинули 9 людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура передала до суду справу про пожежу в одеському готелі «Токіо Стар», де загинули 9 людей

ГУ НП в Одесской области

Прокуратура Одеської області передала до суду обвинувальний акт у справі про пожежу в одеському готелі «Токіо Стар», внаслідок якої загинули 9 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Акт стосується одного із співвласників готелю, старшого адміністратора й адміністратора готелю в Одесі, яких підозрюють у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу).

Іншому співвласнику і відповідальному за ремонт електромережі готелю повідомили про підозру. Наразі вони перебувають у розшуку.

У ніч на 17 серпня 2019 року на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» почалася пожежа. Вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Були залучені 172 рятувальники та 31 одиниця техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 людей і ще 10 постраждали. Серед загиблих — громадянка Австралії та дитина.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити за цією справою. Сімʼям загиблих під час пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» виплатили по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.