Google: Коблево та Туреччина лідирують у пошукових запитах українців щодо напрямків відпочинку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Google: Коблево та Туреччина лідирують у пошукових запитах українців щодо напрямків відпочинку

Chen Mizrach / Unsplash

Українці в умовах пандемії коронавірусу найчастіше шукають відпочинок у Коблево і Лазурному, за кордоном — у Туреччині та Албанії.

Про це повідомила пресслужба Google Україна.

За даними компанії, пошуковий інтерес українців у червні до подорожей виріс на 46%. як порівняти з квітнем, і практично досяг докарантинного рівня. Обмеження переключили увагу на внутрішній ринок — українці шукають місця для подорожей у власній країні. Найбільшою популярністю користується відпочинок у Коблево, Блакитному та Затоці.

У десятку найпопулярніших напрямків для відпочинку в Україні увійшли також Бердянськ, Одеса, Приморськ, Урзуф, Білосарайська коса, Київське море та Кирилівка.

На міжнародному напрямку, за даними Google Україна, пошукові запити про відпочинок в Туреччині, Албанії та Єгипті стали найпопулярнішими в Україні у другому кварталі 2020 року. У топ-10 також увійшли Болгарія, Чорногорія, Грузія, Мальдіви, Балі (Індонезія), Хорватія і Греція.

При цьому спостерігається тенденція росту пошукових запитів, повʼязаних з агротуризмом — зростання на 44% у червні 2020 року проти минулого червня; з екотуризмом — на 46%. Також фіксується значне падіння інтересу до «гарячих» турів — мінус 83%, як порівняти з аналогічними періодом минулого року, а також до екскурсійних турів — мінус 56%.